Kontakt

Jag heter Kajsa Olnèus och precis som många andra så är ett stort intresse djur, då framför allt djurs beteende. Ett djurslag som är mycket utsatt i Sverige just nu är katten. Katten har en dålig status och många är också hemlösa och går ett grymt öde till mötes. Jag hoppas och tro att om människor får lära sig mer om vad katten är för ett djur skulle de få mer förståelse och kattens status skulle öka.

Vad har jag för erfarenheter? Självklart har familjen sedan länge haft katt och själv har jag ett par stycken egna katter. Sedan 2003 har jag dessutom en liten kattuppfödning av Brittisk korthår, det vill säga att jag inte är en erfaren uppfödare utan försöker fortfarande lära mig (räknar med att det kommer ta mig hela min livstid innan jag kan säga att jag är en erfaren uppfödare :-)). Så vad har jag då gjort förutom dagligt umgänge med katter.

Sammanfattningsvis har jag en kandidatexamen i biologi med inriktningen etologi och antrozoologi. Mitt examensarbete handlade självklart om katt. Jag undersökte om det fanns ett behov av att ha kattetologer på djursjukhus i Sverige. Mitt examensarbete går att hämta på SLU:s biblioteks hemsida.

Uppstår det frågor om beteende är det bara att maila och fråga: